Ismét népszerűségre tör a gin. Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

A gin újra egyre keresettebbé válik egy csendesebb időszakot követően.
Ismét népszerűségre tör a gin. Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

Az emberek újra felfedezik maguknak, bár elég megosztó ital, hiszen általában a legismertebb fogyasztási móddal, a gin-tonic-kal kapcsolják össze az érzéseiket az emberek. A fellendülés annak is köszönhető, hogy már nem a gin tonic-kal kevert változata az, ami után érdeklődnek inkább, hiszen a gin önmagában is különleges ital.

Mit tudunk a ginről?

A gin alapanyaga a gabona, árpa vagy rozs, amiből cefrét készítenek majd folyamatos lepárlással készítik az italt. Titka az ízesítésben rejlik, alapja a boróka. A fűszerek bekeverése után újra lepárolják, alkoholtartalma a 26-45 % közötti.

Igazából a gin előállítási módjáról igen tág a jogi értelmezés, az előállítási módban nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy a boróka mellett milyen ízeket vagy aromákat lehet hozzáadni ezért nagyon sokféle változata van.

Az ínyencek magában fogyasztják, a pikáns, fűszeres ízvilág a gin legnagyobb márkái között válogatva. Sokan azonban csak koktél alapanyagként tartják számon. Koktél alapanyagként olyan koktélokhoz ajánlják, amelyekben az egyedisége is érvényesülhet. Gin-tonic-ként érdemesebb lágyabb tonic-kal keverni, néhány szem tasmán borssal, némi friss gyömbérrel jól behűtve kiemelik a gin karakteres ízét.

Akik ismerik már a gin páratlan ízét, azok tudják, hogy megéri csak önmagáért felszolgálni. Természetesen ez azt is jelenti, hogy lehetőleg mellőzzük a jégkockát mert így elkerülhetjük, hogy a gin felhíguljon. Bár ha valaki jéghidegen szeret,i akkor biztosan elcsábul a jégkockák láttán, de legbiztosabbak úgy lehetünk, ha a saját élményeinket követjük és úgy döntünk.

A legnépszerűbb ginek



● Hendrick’s

Sokan a Hendrick’s-nek tulajdonítja a gin újjáéledését. A márka 1999-ben jelent meg de mára minden bárban és gin rajongó gyűjteményében szerepel. Közvetlenül palackozás előtt, uborka és rózsa infúzióval frissítik a gint. Az uborka a Hendrick’s védjegye.

● Sipsmith

Ez a másik fiatal gin márka, a ginben azonban a citrusfélék néhány árnyalatát és egy csipetnyi édességet is felfedezhetünk. Az eredmény egy egyszerű mégis összetett gin amelyet jéggel kortyolgatunk.

● Monkey 47 Dry Gin

A legtöbb ginben legfeljebb egy tucat növényi hozzávaló található, ebben 47 botanikai alapanyagot használnak, köztük a vörösáfonyát. Az összes összetevőt a lepárló háztáji kertjében a németországi Fekete-erdőben szedik.

● Suntory Roku gin

A márka a Dry Ginre hajazó változata, amely egy tiszta, kiegyensúlyozott italt fed. A Roku japánul hatot jelent, ez utal a hat különleges botanikai anyagra ami benne található. Gin webshop elérhetősége a Ginshop webáruház honlapján megtekinthető, ahol szinte bármilyen alkoholos italt be lehet szerezni, így bármikor keverhetünk házi koktélt magunknak.

Összegezve

A gin újra virágkorát kezdi élni, köszönhetően az új gin márkáknak, amelyeket a XXI. század elején kezdtek el készíteni. Újra történő felfedezésének az is az oka, hogy ma már nem csak a tonic-kal együtt, hanem magában is kedvelik az italt.

Kapcsolódó cikkek

Vajon tényleg csak heti két tojást szabad megennünk?

Vajon tényleg csak heti két tojást szabad megennünk?

Eloszlatjuk a tévhiteket a koleszterinnel kapcsolatban.

Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Nem csak vékonyabbak, egészségesebbek is leszünk néhány egyszerű szabály betartásával.

Így készíts likőrt házilag!

Így készíts likőrt házilag!

A likőr neve a latin- liquor, jelentése folyadék -szóból származik, az ízének előállításához régen nádcukrot, nádmézet, virágmézet használtak.