Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!
Erőleves
Rengeteg fontos aminosavat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Ehhez társul még a kollagén is, ami nagyon jó hatással van a gyomor nyálkahártyájára, és segít helyreállítani a sérült sejtfalakat.
Rostok
Rostok nélkül nem élhetne a gyomorban mintegy ötezerféle hasznos baktériumtörzs. Legjobb forrásuk a napraforgómag, a dió és a lenmag. A teljes kiőrlésű termékek is gazdagok a rostokban, ugyanakkor nehezebb őket megemészteni.
Fermentált élelmiszerek
A fermentált, azaz baktériumok által erjesztett élelmiszerek sok “jó” baktériumot tartalmaznak. Ilyen ételek a savanyúkáposzta, a kimchi, a kefír és a kombucha (fermentált tea) is.
Galambos Dániel